TINA CASMOSE

EN DEL AF BRAVEHEARTED.DK

APP

KONTAKT

PLANTEMAD

BØGER

SHOPPEN

LIFEDESIGN

OM TINA

HJEM

TINA CASMOSE

EN DEL AF BRAVEHEARTED.DK

Welcome to the Blog

Smokescreen

SCROLL TO BEGIN

S

Neutra migas food truck whatever commodo locavore leggings, sapiente godard chicharrones literally consectetur af. Sapiente vape sustainable YOLO, magna dreamcatcher labore aliquip jianbing.

ABOUT US

CATEGORIES

SEARCH

EdITORIAL

STYLED SHOOTS

FLOWERS

WEDDINGS

PERSONAL

Veganske Østers/ Vegan King Oysters

Edible Oysters for new Year

Vegan Oysters made with King Oyster mushrooms
The shells are made with Nori seaweed and plant-based butter.

Recipe in English and Danish

Ingredients

VEGAN OYSTER SHELLS

 • 4 sheets nori seaweed snacks (1 tbsp ground)
 • 2 tbsp melted vegan butter
 • 1 tbsp aquafaba (brine from a can of chickpeas)
 • 2 tsp granulated sugar
 • 1 tbsp sesame seeds
 • 1/4 tsp garlic powder
 • 1 tsp low-sodium soy sauce or Tamari
 • 1/4 C all-purpose flour
 • 3 tbsp water + more if needed to thin out batter
 • coarse rock salt, for plating (optional)

SPINACH GARLIC CRUMB (MAKES ABOUT 1/2 CUP)

 • 2 C fresh spinach
 • 1 tsp vegan butter
 • 1/4 C Panko bread crumbs
 • 5 g or 6 sheets nori seaweed snacks (1 1/2 tbsp ground)
 • 1 garlic clove, minced
 • 1/4 tsp sea salt
 • 1/8 tsp chili flakes
 • 1/4 tsp lemon zest

MISO GLAZED VEGAN OYSTER

 • 2 tbsp warm water
 • 1 tsp white miso paste
 • 1 Chinese King oysters sliced into 1/4-inch rounds
 • 1 tsp vegan butter

Instructions

 1. Make the vegan oyster shells, preheat oven to 350°F.
 2. Break up the 10 nori seaweed snacks used for the topping and the shells, into small pieces. Place them into a coffee/spice grinder and grind until they’re a fine crumb. Dump out into a small bowl and set aside. 
 3. In a medium bowl, whisk the aquafaba for 2 minutes until foamy. Add sugar, sesame seeds, garlic powder, 1 tablespoon of the ground nori, and soy sauce/ Tamari. Whisk together, while adding in the 2 tablespoons of melted butter.
 4. Fold in flour using a rubber spatula. Stir in 1 tablespoon of water at a time until the batter looks smooth. The batter shouldn’t be too thick and should slightly pull away from the sides of the bowl. Keep more water on hand in case the batter thickens up.
 5. Use a teaspoon to spoon 1 heaping teaspoon of batter onto a small parchment lined baking sheet. Use the back of the teaspoon to smooth out the batter and form a circle that is about 2 1/2-inches wide. Bake in batches of 3, because the shells will cool and harden quickly once out of the oven.
 6. Bake for 7 to 8 minutes until the edges are golden brown. Have a muffin tin on hand when take the shells out of the oven. This is for the oyster shells to cool and mold into a cup-like shape.
 7. As the shells cool slightly on the baking sheet, cut a small 3/4-inch slit from the outer edge towards the center of the shell.
 8. Use a small offset spatula to lift the shell from the baking sheet. Then using your hands (carefully, as it will still be hot), fold and slightly overlap one side of the slit over the other to form a curved oyster shell. Press this gently inside of a muffin cup tin to cool and set. Between baking batches of oyster shells, place the muffin tray in the fridge to cool quickly between batches
 9. To make the garlic crumb topping, sauté spinach in a small non-stick pan on low to medium heat without oil, for about 2 minutes. Remove the spinach into a dish and set aside.
 10. In the same pan add vegan butter and spread it around as it melts. Then add garlic, panko, 1 1 /2 tablespoons of the ground nori, lemon zest, sea salt, and chili flakes. Toast this mixture for about 6 to 8 minutes until golden brown, stirring occasionally to prevent burning. Add the sautéed spinach back in and mix well to combine. Remove it from the hot pan into a separate bowl, and set aside.
 11. To make the miso glazed vegan oysters, in a small bowl, whisk together warm water and white miso paste until smooth. Add 6 to 8 king oysters and toss in the sauce to coat well
 12. Heat a large non-stick pan over low to medium heat to melt 1 tablespoon of vegan butter. Swirl it around to evenly coat the bottom of the pan. Place king oysters in the hot butter and fry for 2 to 3 minutes on each side until brown and caramelized. Set aside.
 13. For plating, you can place small piles of coarse rock salt for each oyster onto a serving dish. Place a miso-glazed oyster into the shell, and top with a generous amount of the spinach garlic crumb topping. Place oysters on top of each pile of salt. Serve immediately with lemon.

Plantebaserede skaller

 • 4 ark nori tang snacks (1 spsk kværnet)
 • 2 spsk smeltet vegansk smør
 • 1 spsk aquafaba (lage fra en dåse kikærter, pisket)
 • 2 tsk granuleret sukker
 • 1 spsk sesamfrø
 • 1/4 tsk hvidløgspulver
 • 1 tsk tamari sauce
 • 60 ml.mel
 • 3 spsk vand + lidt mere, hvis det er nødvendigt at tynde dejen ud
 • groft klippe salt til at lægge dem på (valgfrit)

SPINAT HVIDLØGS-KRUMME topping
500 ml frisk spinat
1 tsk vegansk smør
60 ml. panko rasp
6 ark nori tang snacks (1 1/2 spsk kværnet)
1 fed hvidløg, hakket
1/4 tsk havsalt
1/8 tsk chili flager
1/4 tsk citronskal

MISO-GLASERET KEJSERHATTE

 • 2 spsk varmt vand
 • 1 tsk hvid miso pasta
 • 1 bakke store østershatte eller kejserhatte ca 1,5-2 cm cirkler)
 • 1 tsk vegansk smør

Instruktion

 1. Forvarm ovnen til 175 ° C for at fremstille de plantebaserede skaller.
 2. Opdel de 10 nori tang-snacks, der bruges til påfyldningen og skaller, i små stykker. Læg dem i en kaffe / krydderikværn, og mal dem, indtil de er en fin krumme. Dump ud i en lille skål og læg den til side.
 3. I en medium skål piskes aquafabaen i 2 minutter, indtil den er skummende. Tilsæt sukker, sesamfrø, hvidløgspulver, 1 spsk kværnet nori og tamari sauce. Pisk sammen, mens du tilsætter de 2 spsk smeltet smør i.
 4. Fold mel ind med en gummispatel. Rør 1 spiseskefuld vand ad gangen, indtil dejen ser glat ud. Dejen skal ikke være for tyk og skal trække sig let væk fra skålens sider. Hav mere vand ved hånden, hvis dejen tykner for meget.
 5. Brug en teske til en teskefuld dej på en beklædt bageplade. Brug bagsiden af ​​teskeen til at udglatte dejen og danne en cirkel, der er ca. 5 cm bred. Bages i portioner på 3, fordi skallerne køler af og hærder hurtigt, når de er ude af ovnen.
 6. Bages i 7 til 8 minutter, indtil kanterne er gyldenbrune. Hav en muffinsform ved hånden, når du tager skaller ud af ovnen.

7. Dette er for at østersskallerne skal køle af og forme sig i en koplignende form.

 1. Når skallerne er afkølet lidt på bagepladen, skal du skære en lille 2 cm slids fra yderkanten mod midten af ​​skallen.
  Brug en lille forskudt spatel til at løfte skallen fra bagepladen. Brug derefter dine hænder (forsigtigt, da det stadig vil være varmt), fold og overlap den ene side af spalten lidt over den anden for at danne en buet østersskal. Tryk dette forsigtigt ind i en muffinkopform for at afkøle og sætte sig. Mellem bagning af østersskaller skal du placere muffinsbakken i køleskabet for hurtigt at afkøle mellem portionerne.
 2. For at fremstille hvidløgskrumplingen, sauter spinat i en lille non-stick gryde på lav til medium varme uden olie i ca. 2 minutter. Fjern spinaten i en skål og læg den til side.
 3. Tilsæt vegansk smør i den samme gryde, og fordel det, når det smelter. Tilsæt derefter hvidløg, panko, 1 1/2 spsk jorden nori, citronskal, havsalt og chili-flager. Skål denne blanding i ca. 6 til 8 minutter, indtil den er gyldenbrun, omrør lejlighedsvis for at forhindre forbrænding. Tilsæt den sauterede spinat igen og bland godt for at kombinere det. Fjern den fra den varme pande i en separat skål, og læg den til side.
 4. For at lave de miso-glaserede veganske østers i en lille skål piskes varmt vand og hvid miso-pasta sammen, indtil den er glat. Tilsæt 6 til 8 kejserhatte i cirkler og bland godt med saucen.
 5. Varm en stor pande op på lav til medium varme for at smelte 1 spsk vegansk smør. Drej det rundt for at belægge ​​panden jævnt. Anbring kejserhatte i det varme smør og steg i 2 til 3 minutter på hver side, indtil de er brune og karamelliserede. Sæt til side.
 6. Til servering kan du placere små bunker groft salt til hver østers på et fad. Placer en miso-glaseret kejserhat i skallen, og top med en generøs mængde af spinat hvidløgskrummel. Anbring østers oven på hver bunke salt. Server straks med citron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK TO TOP

BACK TO TOP

@tinacasmose

All imagery & content ©Tina Casmose 2023